Pebble FTW!

1181 views Leave a comment

H Pebble είναι από τις πρώτες εταιρίες που εμφανίστηκαν στον χώρο των smartwatches. To Pebble watch πρωτοεμφανίστηκε στο kickstarter.com στις αρχές του 2012. Η χρηματοδότηση του project είχε κλείσει τότε στα €9,052,062, έχοντας ξεπεράσει κατά πάρα πολύ τον αρχικό στόχο των 88,000€ που είχε θέσει η ομάδα του Pebble! Το ποσό αυτό έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκορ χρηματοδότησης καινοτόμου project που υπήρχε μέχρι τότε, αλλά μέχρι και σήμερα κρατάει τη 2η θέση στα περισσότερο χρηματοδοτημένα project του kickstarter.com, πίσω από το πολύ “cool” smart cooler.

Το pebble watch μπορεί κανείς να το κατηγορήσει εύκολα ως underfeatured συγκρινόμενο με τον ανταγωνισμό, βλ. Samsung gear, LG G watch κλπ, έχοντας δύο βασικά μειονεκτήματα, τη μονόχρωμη οθόνη και την έλλειψη λειτουργικού συστήματος τύπου android wear.

Ένα από τα βασικά του όμως ατού είναι ότι η συνδεσιμότητά του δεν περιορίζεται μόνο σε ένα λειτουργικό σύστημα όπως τα υπόλοιπα έξυπνα ρολόγια της αγοράς, αλλά συνδέεται τόσο με android όσο και με iphone αλλά και blackberry κινητά. Αυτό το έκανε διάσημο, ιδιαίτερα την εποχή που εμφανίστηκε όπου γενικά τα smartwatches, με την έννοια που τα ξέρουμε σήμερα τουλάχιστον (εδώ μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα έξυπνα ρολόγια που κυκλοφόρησαν μέχρι το 2010), είχαν μόλις αρχίσει να εμφανίζοντια και οι επιλογές ήταν ελάχιστες (Samsung S9110, Sony-Ericsson LiveView).

Ένα άλλο δυνατό πλεονέκτημα που το έκανε και το κάνει ακόμη και σήμερα να βλέπει από ψηλά τον ανταγωνισμό, είναι η αυτονομία του. Η αυτονομία που μπορεί κανείς να πετύχει στα αντίστοιχα μοντέλα της Samsung-Motorola-LG-Sony είναι στην καλύτερη περίπτωση 1,5-2 ημέρες, κι αυτό με σχετικά συγκρατημένη χρήση. Στο Pebble η αυτονομία είναι πραγματικά εντυπωσιακή φτάνοντας σχεδόν τις 7 ημέρες. Η διαφορά; Η οθόνη τεχνολογίας e-paper!

Η τεχνολογία αυτή είναι αντίστοιχη με την οθόνη e-ink που χρησιμοποιεί η ρωσική εταιρία Yota στα διπλής οθόνης κινητά της, με πιο πρόσφατο το Yotaphone2. Οι οθόνες αυτές ξεκίνησαν να εμφανίζονται κάπου στο 2008 και διαφοροποιούνται τελείως από τα συνηθισμένα backlit panel, με τα βασικότερα πλεονεκτήματά τους την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, τις μεγάλες γωνίες θέασης και το το πολύ μεγάλο κοντράστ που σημαίνει ευκολία ανάγνωσης ακόμα και σε συνθήκες πολύ έντονου φωτισμού (πχ κόντρα στον ήλιο). Περισσότερα εδώ.

Πλέον η συσκευή έχει ωριμάσει διαθέτοντας μία κοινότητα με πάνω από 26000+ developers και περισσότερα από 6500 apps. Το καλύτερο βέβαια feedback για την εταιρία είναι το ότι έχει πουλήσει μέχρι τώρα πάνω από 1εκ. συσκευές!

Και τώρα επιστρέφει με ένα νέο μοντέλο. Το Pebble Time.

To νέο project της ομάδας απ’ότι φαίνεται θα καταρρίψει σχετικά εύκολα το πρώτο της ρεκορ σε χρηματοδότητση, έχοντας αναρριχηθεί με έναν ξέφρενο ρυθμό σε μόλις λίγες ώρες από τα 600.000€ (σήμερα κάπου στις 5 το απόγευμα) στα 6εκ € κατά την ώρα σύνταξης του άρθρου!!! Ο αρχικός στόχος των 440.000€ καλύφθηκε σε μόλις 17λεπτά από την ανακοίνωση του project και βέβαια έχει φτάσει πλέον να είναι πάνω από το 10πλάσιο!

Η νέα συσκευή χρησιμοποιεί έγχρωμη αυτή τη φορά οθόνη e-paper με την ίδια απίστευτη αυτονομία και με νέο interface το οποίο η Pebble ονομάζει “timeline” και σκοπεύει να το φέρει και στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της το Pebble και το Pebble Steel .

Η τιμή κυκλοφορίας θα είναι στα 175€, αλλά έχετε την ευκαιρία να το αποκτήσετε από τώρα στην προνομιακή τιμή των 158€.

Author Bio

Jonous

Tech freak, Gadget freak, Computer freak, γενικά φρικάρω με την τεχνολογία οπότε είπα να ξεσπάσω στην αρθρογραφία...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ερώτηση ασφαλείας: *