Δοκιμή: Motospeed BK40, ένα αναδιπλούμενο ασύρματο πληκτρολόγιο που δε θα τρομάξει την τσέπη σας!

212 views Leave a comment

Σήμερα παρέλαβα ένα ενδιαφέρον gadgetάκι και σκέφτηκα να το παρουσιάσω γιατί μπορεί κάποιος να το βρει ενδιαφέρον ή τυχαίνει να ψάχνει κάτι αντίστοιχο.

Πρόκειται για ένα αναδιπλούμενο BT πληκτρολόγιο που απευθύνεται κυρίως σε όσους χρειάζονται κάτι που να ενισχύσει την παραγωγικότητά τους όταν δουελύουν κείμενο σε κάποια φορητή συσκευή και ταυτόχρονα τους ενδιαφέρει και η φορητότητα.

Το BK40 από την εταιρία Motospeed το βρήκα τυχαία στη σελίδα GearBest απ’όπου ψωνίζω πολύ συχνά και είπα να του δώσω μια ευκαιρία. Τα reviews από χρήστες που το αγόρασαν ήταν ενθαρρυντικά, η τιμή του δελεαστική κι έτσι δεν δίστασα καθόλου. Η σκέψη που είχα και μου έδωσε το έναυσμα για αναζήτηση μικρού φορητού πληκτρολογίου ήταν ότι το Acer W700 Widows tablet που έχω είναι ήδη βαρύ στα 950gr και με τη θήκη της Acer που έχει το ενσωματωμένο BT πληκτρολόγιο φτάνει τα 1550gr. Ήθελα λοιπόν κάτι που να μπορώ να παίρνω εύκολα μαζί μου ώστε να αφήνω πίσω τη βαριά θήκη του.

Πράγματι μπορώ να πω ότι αυτό το μικρό gadget έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες μου! Δεν διάβασα τα συνοδευτικά, αλλά η εγκατάστασή του είναι παιχνιδάκι.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε παρακάτω δεν του λείπει τίποτα, εκτός από αριθμητικό πληκτρολόγιο. Έχει ακόμη και πλήκτρα για έλεγχο των media αλλά και άλλων λειτουργιών μέσω Function keys (Fn).

 

 

Η αίσθηση των πλήκτρων είναι ικανοποιητική και ποιοτική. Το κούμπωμα της αναδίπλωσης ασφαλίζει ικανοποιητικά τη σύνδεση των δύο μερών. Επίσης υπάρχουν ενδείξεις LED για την κατάσταση σύνδεσης BT, για την κατάσταση της μπαταρίας και για το κλείδωμα Caps. Οι διαστάσεις του είναι 14.4 x 9.2 x 1.5 cm και το βάρος του στα 155gr. Η μπαταρία λιθίου των 110mAh φορτίζει μέσω micro USB και, χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω καθώς μόλις παρέλαβα τη συσκευή, βάσει της εταιρίας του δίνει αυτονομία 100hrs αναμονής και 40hrs συνεχούς λειτουργίας.

Υποστηρίζει PC, iOS και Android συσκευές. H αναγνώριση και σύζευξη στα Windows 10 (έκδοση 1607) έγινε άμεσα και απροβλημάτιστα.

 

Ειδικά σε Android για την εναλλαγή γλώσσας σε ασύρματα ή σε ενσύρματα μέσω USB OTG πληκτρολόγια η Google δεν έχει μεριμνήσει, επομένως χρειάζεται ξεχωριστό app. Αυτό που βρήκα και δούλεψε άψογα ήταν το External Keyboard Helper, το οποίο έχει και έκδοση επί πληρωμή, αλλά και με την demo έκδοση η δουλειά που θέλουμε γίνεται. Αυτό που κάνει το app είναι να ορίζει οποιοδήποτε πλήκτρο του πληκτρολογίου για την εναλλαγή 2ης ή και 3ης γλώσσας. Υποστηρίζει μάλιστα και πολυτονικό ελληνικό σύστημα! Το δοκίμασα στο Sony Z3 tablet μου και λειτούργησε άψογα.

 

 

Παρακάτω παραθέτω μερικές φώτο για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης του μεγέθους του.

Σύγκριση με το Κ230 πληκτρολόγιο της Logitech

 

 

Σύγκριση με το αρχαίο LG G2 μου 🙂

 

Σύγκριση με το 8” Sony Z3 tablet

 

Σύγκριση πάχους με τις δύο προηγούμενες συσκευές

 

Πλάγια όψη

Αυτό το εντυπωσιακό gadgetάκι λοιπόν διατίθεται σε 3 χρώματα, άσπρο, μαύρο και χρυσό και θα σας κοστίζει μόλις 15.70€!

*Τώρα καταλαβαίνετε γιατί δεν κοίταξα καν το Universal Foldable Keyboard της Microsoft που φτάνει τα 60€ και δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο…

RELATED ITEMS
Author Bio

Jonous

Tech freak, Gadget freak, Computer freak, γενικά φρικάρω με την τεχνολογία οπότε είπα να ξεσπάσω στην αρθρογραφία...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ερώτηση ασφαλείας: *