Το νέο Nissan Leaf ήρθε Ευρώπη

62 views Leave a comment

Με περισσότερες από 300.000 πωλήσεις από το Δεκέμβριο του 2010 έως σήμερα, το Leaf είναι το πιο διαδεδομένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον πλανήτη. Στη δεύτερη γενιά του, το μοντέλο της Nissan γίνεται ακόμη πιο πρακτικό (χάρη στην μεγαλύτερη αυτονομία) και πιο ασφαλές (χάρη στα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα).

Καθώς η γραμμή παραγωγής του για την Ευρώπη βρίσκεται στο Sunderland της Αγγλίας, φυσιολογικά ο πρώτος ιδιοκτήτης είναι κάτοικος Μ. Βρετανίας. Πρόκειται για τον 63χρονο Leo Moran από το Hartlepool, ο οποίος είχε καταθέσει την παραγγελία του πριν λίγες εβδομάδες. Οι τιμές του στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζουν από 21.990 λίρες (περιλαμβάνεται η κρατική επιδότηση), στη Γερμανία από 31.950 ευρώ και στη Γαλλία (με την κρατική επιδότηση των 6.000 ευρώ) από 27.900 ευρώ. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει τον Μάιο και λίγο νωρίτερα θα μάθουμε τις τιμές του.

Οι μπαταρίες του νέου Leaf είναι χωρητικότητας 40 kWh (έναντι 30 kWh στην απερχόμενη ανανεωμένη έκδοση) και του εξασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία (σε κύκλο NEDC) 378 km. Εκτιμάται ότι σε ρεαλιστικές συνθήκες η αυτονομία με μία φόρτιση θα φθάνει τα 300 km. Το μήκους 4,5 μέτρων sedan εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 150 ίππων και ροπής 320 Nm. Για να μην επηρεάζεται αρνητικά η αυτονομία, η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 144 km/h.

RELATED ITEMS
Author Bio

JustTech

Data Mining, Web Development, System Administrator, Electronics, ποδηλασία, σκι, αναρρίχηση. Όλα αυτά τα βάζεις στο μίξερ και φτιάχνεις τον JustTech. Not!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ερώτηση ασφαλείας: *