Το μέλλον της Mηχανικής Mάθησης

18 views Leave a comment

Η μηχανική μάθηση είναι ένα μοντέρνο θέμα στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης που διανήουμε. Η πρόοδος στα πεδία της ηλεκτρονικής όρασης και της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας (Natural Language Processing – NLP) είναι τέτοια που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Βλέπουμε αυτά τα δύο στη ζωή μας όλο και περισσότερο, την αναγνώριση προσώπου στα smartphones σας, το λογισμικό αυτόματης μετάφρασης , τα αυτόνομα αυτοκίνητα με και ούτω καθεξής. Αυτό που κάποτε φάνταζε ως  sci-fi γίνεται πραγματικότητα και είναι μόνο θέμα χρόνου πριν φτάσουμε στην Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial General Intelligence).

Ηλεκτρονική Όραση

Το πεδίο της μηχανικής μάθησης αναπτύσεται με εκθετική ρυθμό, ειδικά στο θέμα της μηχανικής όρασης. Οι υπολογιστές είναι ήδη καλύτεροι στην αναγνώριση και την ανάλυση εικόνων απ ‘ότι οι άνθρωποι. Πριν από δεκαετίες, οι υπολογιστές ήταν τεράστια μηχανήματα με μέγεθος ενός δωματίου. σήμερα, μπορούν να αντιληφθούν τον κόσμο γύρω μας με τρόπους που ποτέ δεν φανταζόμασταν.

Αυτό το επίτευγμα – το οποίο κατέστη δυνατό με την εξέλιξη της μηχανική μάθησης – δεν είναι απλώς ένα κατόρθωμα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της εποιστήμης της AI αλλά έχει εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο που σώζουν ζωές και κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Ας πούμε ότι έχετε 10.000 φωτογραφίες σκύλων και σας ζητείται να τις κατατάξετε στα αντίστοιχα είδη τους. Είστε σε θέση να το κάνετε αυτό; Λοιπόν, μπορείτε, αλλά πρέπει να είστε ειδικός στις ράτσες των σκύλων και θα χρειαστείτε μέρες μέχρι να τελειώσετε. Αλλά για έναν υπολογιστή (με GPU), αυτό διαρκεί μόνο λεπτά. Αυτή η απίστευτη ικανότητα της τεχτητής όρασης  δημιουργεί μια πληθώρα εφαρμογών.

Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας (NLP) και Μετασχηματιστές (αρχιτεκτονική δικτύου)

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ

RELATED ITEMS
Author Bio

JustTech

Data Mining, Web Development, System Administrator, Electronics, ποδηλασία, σκι, αναρρίχηση. Όλα αυτά τα βάζεις στο μίξερ και φτιάχνεις τον JustTech. Not!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ερώτηση ασφαλείας: *